ECOMER PLUS is een bijzonder voedingssupplement die twee sterke substanties bevat die elkaar nog eens versterken.

Omega-3 is een klassieke visolie, zeer goed gedocumenteerd voor zijn positieve preventieve effecten in cardiovasculaire ziekten.

Het bijzondere is dat alkylglycerol (een ω-3 vetzuur) een optimale opname in het bloed bewerkstelligd van Omega-3.

Alkylglycerol is natuurlijk gebonden aan Omegea-3 die voor een snelle opname in de bloedstroom en in de cel zorgt.

Onderzoek toont aan dat Omega-3 vetzuren mogelijk positieve invloeden hebben op de functies van de hersenen; hersenen bevatten 60% vet en Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor de hersenen om te functioneren. Het menselijk lichaam heeft constant behoefte aan deze vetzuren maar kan het zelf niet aanmaken en daarom heeft het lichaam behoefte aan suppletie door bijvoorbeeld Ecomer®Plus.

Verder zijn er gunstige publicaties die melden zoals onder andere:

  • prostaat tumor groei en herhaling kan worden gemoduleerd door de ω-6:ω-3 ratio (EPA:DHA) ¹)
  • ω-3 vetzuren (waaronder Omega-3) lijken celgroei bij hepatocellulair carcinoom (veelal altijd in een lever met cirrose) te remmen ²)
  • Omega-3 vetzuren suppletie vertragen de progressie van neuroblastoom ³)

 

Een substantie in Ecomer®Plus is alkylglycerolen die zijn onttrokken uit haaien lever olie. Al voor vele honderden jaren draagt haaienlever olie bij aan een sterk immuun systeem onder de vissende gemeenschap langs de Noord-Atlantische kust van Zweden en Noorwegen.

Modern onderzoek heeft bevestigd dat alkylglycerol in de haaileverolie dit positieve effect veroorzaakt. Alkylglycerol wordt gevonden in bloed producerende organen van zoogdieren.

In de mens komt alkylglycerol uitsluitend voor in natuurlijk moedermelk, in het ruggenmerg, lever en milt.

Het geavanceerde proces van de productie van Ecomer®Plus is gestandadiseerd, dit betekent dat iedere batch (lot) een identieke hoeveelheid van actieve ingrediënten bevat.

Ecomer®Plus is geproduceerd onder GMP (Good Manufactering Practice).

De visolie en haaienleverolie zijn zorgvuldig geselecteerd om een hoge kwaliteit van het product te waarborgen. Ecomer®Plus is een zuiver natuurlijk product zonder chemische toevoegingen.

Ecomer®Plus 500mg bevat 250mg visolie en 250mg haaienleverolie die het cardiovasculaire en immuun afweersysteem versterkt. De visolie bevat 60% Omega-3 vetzuren in de vorm van trigliceriden, waarvan EPA 30% en DHA 20%. De haaienlevrolie bevat een minimum van 20% alkylglycerol.

EPA en DHA hebben aangetoond te voorzien in een brede verscheidenheid van klinische voordelen. Het kiezen van een visolie supplement rijker aan in een of twee primaire Omega-3 types kan ondersteunen in het passend maken, hoewel beperkt, aan de medische karakteristieken van uw behoefte.

Bijvoorbeeld , Mayo Clinic Professor of Medicine Dr. Stephen Kopecky beveelt aan een 3:2 ratio van of EPA tot DHA of vice-versa. Volgens onderzoek, DHA overtreft EPA in het verminderen van het totaal triglyceride en toename van HDL (goede) cholesterol.

EPA heeft een meer gunstig effect in het verminderen van het overall LDL (slechte) cholesterol. Bron zie onderstaande link:

https://labdoor.com/article/epa-to-dha-ratio-a-benefits-and-risks-analysis

 

 

Voor de eigenschappen van Alkylglycerol in Ecomer®Plus verwijzen wij graag naar het Nieuws artikel: “Versterk nu uw afweer”.

Zie voor meer details samenstelling en gebruik / dosering de product pagina.

 

Referenties

1)

U. P. Kelavkar, J. Hutzley, R. Dhir, P. Kim, K. G. D. Allen, and K. McHugh, “Prostate tumor growth and recurrence can be modulated by the ω-6:ω-3 ratio in diet: athymic mouse xenograft model simulating radical prostatectomy,” Neoplasia, vol. 8, no. 2, pp. 112–124, 2006. View at Publisher · View at Google Scholar · View at Scopus

2)

K. Lim, C. Han, Y. Dai, M. Shen, and T. Wu, “Omega-3 polyunsaturated fatty acids inhibit hepatocellular carcinoma cell growth through blocking β-catenin and cyclooxygenase-2,” Molecular Cancer Therapeutics, vol. 8, no. 11, pp. 3046–3055, 2009. View at Publisher · View at Google Scholar · View at Scopus

3)

H. Gleissman, L. Segerström, M. Hamberg et al., “Omega-3 fatty acid supplementation delays the progression of neuroblastoma in vivo,” International Journal of Cancer, vol. 128, no. 7, pp. 1703–1711, 2011. View at Publisher · View at Google Scholar · View at Scopus