Catherine was op zoek naar wat ze “wholeness” (= the quality of being complete or a single unit and not broken or divided) noemt – een balans tussen wat je eet, je lichaam fit houden, een gezonde geest behouden en je geest in vuur en vlam houden.

Kanker is wereldwijd de op één na belangrijkste doodsoorzaak, met naar schatting 9,6 miljoen sterfgevallen per jaar.

Hoewel er verschillende risicofactoren zijn, houdt volgens het World Cancer Research Fund ten minste 18 procent van alle gediagnosticeerde vormen van kanker verband met lichamelijke inactiviteit, alcoholgebruik en / of slechte voeding.

Op slechts 20 jaar oud werd bij Catherine Clark, eigenaar en oprichter van The Harvest Table, de diagnose Hodgkin-lymfoom vastgesteld.

Ze begon aan een reis om haar lichaam te genezen door het belang van een kwalitatief goed dieet te bestuderen, en door haar onderzoek ontdekte ze de voordelen van “bone broth”.

(= bottenbouillon en link voor bone broth)

Catherine, die nu kankervrij is, biedt deze vijf voordelen van bottenbouillon en hoe deze de strijd tegen kanker ondersteunt:

 1. Versterking van het immuunsysteem: Een van de belangrijkste factoren waarop kankerpatiënten zich moeten concentreren, is het versterken van het immuunsysteem. Ons lichaam heeft “goede cellen” die zijn ontworpen om ziekten zoals kanker te bestrijden, maar wanneer de niveaus van deze cellen dalen, worden we vatbaarder voor ziekten. Kanker is een gecompliceerde ziekte die uw lichaam ertoe kan brengen om gezonde cellen te gebruiken om het lichaam aan te vallen. Botbouillon kan de algehele gezondheid helpen verbeteren, omdat het aminozuur arginine (l-arginine poeder) en alkylglycerolen (Ecomer®) bevat, die het immuunsysteem versterken en waarvan is bewezen dat het weefsel herstelt en de groei van tumorcellen in het lichaam reguleert.

2. Verbeter de gezondheid van de spijsvertering: Botbouillon ondersteunt een goed functionerend spijsverteringssysteem omdat het helpt bij het dichten van gaten in uw maag, het helen van de voering en het voeden van de darmen met belangrijke voedingsstoffen. Kankerpatiënten hebben door bepaalde behandelingen vaak een lage eetlust, wat kan leiden tot een tekort aan voedingsstoffen. Botbouillon bevat niet alleen veel voedingsstoffen, maar het is ook gemakkelijk te nippen vanwege de vloeibare consistentie en bevat gelatine die essentieel is voor het herstel van de darmen.

3. Ontsteking verminderen: Onderzoek toont aan dat kanker zich vaak ontwikkelt op plaatsen met chronische ontsteking, wat betekent dat ontsteking een primaire risicofactor is voor kanker. Patiënten met een hoge ontsteking hebben een grotere kans op ziekte, dus een afnemende ontsteking in het lichaam kan kanker helpen bestrijden. Botbouillon heeft van nature ontstekingsremmende eigenschappen en bevat glucosamine en chondroïtine, die het lichaam kunnen helpen bij kankerbehandelingen.

4. Beheer de bloedsuikerspiegel: het is bewezen dat suiker kankercellen voedt, dus het is belangrijk om het lichaam alleen te voorzien van wat het nodig heeft. Het handhaven van een optimale bloedsuikerspiegel is van cruciaal belang voor kankerpatiënten en de eigenschappen in bottenbouillon kunnen een verschil maken. Botbouillon bevat veel voedingsstoffen en bevat weinig koolhydraten en calorieën, waardoor het gemakkelijk is voor het lichaam. Het is vooral van vitaal belang bij het ondersteunen van de lever door middel van glucoseproductie, omdat het helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel in het lichaam.

5. Verbetering van de slaapkwaliteit: goede slaapgewoonten zijn cruciaal voor kankerpatiënten, maar kunnen moeilijk te verkrijgen zijn, vooral voor degenen die behandelingen ondergaan. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat overlevenden van kanker tot vijf jaar na een diagnose slaapstoornissen kunnen ervaren, die meestal verband houden met de angst voor terugkeer van kanker. Botbouillon bevat glycine, waarvan is bewezen dat het uw slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert.

Botbouillon kan het lichaam aanvullen met de broodnodige voedingsstoffen en is gunstig voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren.

“Mijn diagnose was een eyeopener. Ik kan alleen maar hopen anderen voor te lichten over het belang van het voeden van het lichaam om kanker en andere ziekten te helpen bestrijden ”, concludeerde Catherine.

 

Bron / Source publicatie 6 september 2020:

How to support your fight against cancer