Alkylglycerol ondersteun op natuurlijke wijze uw immuunsysteem – ECOMER®  

Alkylglycerol (AKG’s), het origineel Ecomer 120 softgel capsules sinds 1956, zijn lipiden (vetten) met een ruggengraat van glycerol die de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren (leukocyten*) tot normaal waarde (bovenwaarde 10 miljard leukocyten per liter bloed**) en activeren de groei van antilichamen. Men heeft ontdekt dat er in de leveroliën van de haai alkylglycerols zitten, die ook in het menselijk organisme aanwezig zijn, in het bijzonder imoedermelk. Alkylglycerol wordt gevonden naast in menselijk borst melk in mindere mate in koeien melk, de lever van de meeste dieren en vissen. De lever van de haai bevat een uitzonderlijk hoog niveau van alkylglycerol. Alkylglycerol worden beschouwd als van kritisch belang voor de ontwikkeling van een gezond immuun systeem in kinderen.

De rol in ANTI-AGING ofwel veroudering

Dierstudies suggereren dat alkylglycerol de groei van kanker remt door selectief kankercellen te vernietigen door hun vermogen om cel dood van de kanker cel te veroorzaken (apoptosis).

Sommige studies hebben aangetoond dat alkylglycerol het lichaam helpt toxische zware metalen uit het lichaam te elimineren en dat alkylglycerol mede gezond weefsel helpt te beschermen tegen de effecten van stralingtherapie.

Door de immuun systeem stimulerende effecten van alkylglycerol, helpen ze ook het lichaam te vechten tegen bacteriële, virale en parasiet infecties.

Aanbevolen dag dosering alkyglycerol

Kuurbehandeling 2.250mg/per dag (1 maand)

Onderhoudsbehandeling 1.000 – 1.500mg/per dag

Achtergrond informatie

Wat zijn leucocyten en wanneer een waardebepaling?

Leukocyten worden ook wel witte bloedcellen genoemd. Het zijn cellen die met name betrokken zijn bij ons afweersysteem. Tijdens een infectie, forse inspanning of zwangerschap kan het aantal verhoogd zijn. Dit wordt een leucocytose genoemd. Er zijn verschillende soorten leucocyten voor de verschillende type infecties die moeten worden bestreden. Om in te schatten met wat voor soort infectie iemand te maken heeft, wordt daarom vaak ook een differentiatie aangevraagd (Leuco diff). Dan worden alle soorten leucocyten onder de microscoop bekeken en apart geteld.

Een leukopenie betekent een verlaagd aantal leukocyten en kan voorkomen bij bepaald medicijngebruik zoals methotrexaat of bij chemotherapie. Patiënten met te weinig witte bloedcellen lopen een extra risico op infecties. Ze moeten daarom beter in de gaten houden of zich ziek voelen of koorts hebben.

Leucocyten worden vaak aangevraagd in een algemeen bloedbeeld. Bij patiënten met klachten als vermoeidheid, koorts of andere algemene klachten wordt er vaak een bloedbeeld geprikt om aanknopingspunten voor ziekte te vinden. Bij patiënten met een infectie of patiënten met chemotherapie wordt ook vaak het leucocyten getal gemeten. Het aantal leucocyten kan behalve in het bloed ook in sputum, urine en hersenvocht worden bepaald.

Waarom uw leucocyten waarde?

Om te beoordelen of patiënten tekenen van infectie vertonen. Daarnaast kan met de differentiatie meer specifiek naar het type infectie worden gekeken.**)

Leucocyten differentiatie onderzoek           Bovenwaarde Eenheid

Neutrofiele granulocyten                   9,0                  Miljard / per liter

Lymfocyten                                           4,0                  Miljard / per liter

Eosinofiele granulocyten                   < 0,4              Miljard / per liter

Basofiele granulocyten                      < 0,2               Miljard / per liter

Monocyten                                            0,8                  Miljard / per liter


Bronnen:

https://www.labuitslag.nl/bloedtest/leucocyten/

https://www.labuitslag.nl/bloedtest/leuko-diff/

http://www.hematologienederland.nl/normaalwaarden