Bij (pijn)klachten is het advies eerst de plaats(en) zelf te behandelen en als dat niet of onvoldoende effectief is, vervolgens enkele stimulatiepunten voor die klacht te behandelen.

Voor het stoppen met roken worden vier stimulatiepunten genoemd, namelijk de acupunten 5, 6, 2 en 14.

De behandelsuggestie luidt: behandel per sessie alle 4 stimulatiepunten met ieder 25 – 30 pulsen. Per dag drie tot vier sessies (verdeeld over de dag) voor minstens drie weken.
U mag langer behandelen!
Aangezien u langere tijd zult behandelen adviseren wij ter verlaging van de weerstand van de huid om op de plaats van behandeling een minieme hoeveelheid transparante electrodegel te gebruiken. Het is een schone gel en desgewenst kan na behandeling de huid met een tissue worden schoongemaakt. De puls is al nauwelijks voelbaar en door toepassing van een gel zal dit nog minder worden.

De juiste beschrijving van de punten is als volgt:

levermediaan acupressuur drukpunt

5. Levermeridiaan
Dit punt bevindt zich een hand-breedte boven het uiteinde van het binnenste enkelbot, aan de achterzijde van het scheenbeen.

Acupunctuurpunt 6 onderkant knie scheenbeen pain zap bijnbestrijding pen

6. Maagmeridiaan
Dit punt is zeer effectief bij de meeste problemen onder het middel. Het bevindt zich een handbreedte onder de onder-zijde van de knieschijf, aan de buitenzijde, in de holte tussen het scheenbeen en de daar liggende beenspier.

Acupunctuurpunt 2 onderkant onderarm painzap bijnbestrijding pen

2. Kringloop meridiaan
Dit punt is gelegen op het midden van de onderarm, ca. 2,5 duim vanaf de plooi van de pols.

Acupunctuurpunt 14 binnenkant elleboog pain zap bijnbestrijding pen

14. Long-meridiaan
Dit punt wordt beschouwd als een EHBO-punt. het is gelegen in de elleboogsplooi aan de buiten-zijde van de bicepspees. Dit punt bevindt zich in de plooi aan de binnenkant van de elleboog, aan de kant van de duim.