Behandelingstechnieken Eliminatie Allergieën en toepassing Pain®Zap – Deel I

 Ook in Nederland wordt toenemend innovatieve en natuurlijke methoden toegepast om allergieën en ziektes, veroorzaakt door onderliggende allergieën, te behandelen.

Deze methoden bevatten elementen van o.a.:

  • (toegepaste) kinesiologie, Pu-TENS (Pain®Zap), acupunctuur / acupressuur,
  • chiropractie, craniosacraal therapie of sacro-occipitaal techniek.

Voorbeelden zijn:

  • NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Technique),
  • JMT (Jeffe-Mellor Technique),
  • Touch for Health,
  • Emotional Freedom Technique,
  • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) of NOT (Neurologische organisatie Techniek).

 

Wat is een allergie?

Merendeels worden allergieën in allergie eliminatie behandelingstechnieken beschouwd als een ongebruikelijke gevoeligheid bij een persoon voor één of meer substanties die voor de meeste mensen onschadelijk zijn. De hersenen zien de allergische substantie, of te wel allergeen, als een bedreiging voor de gezondheid van het lichaam. Een allergie is een substantie die iets verandert in de energiedoorstroming van het lichaam; deze technieken beschouwen een allergie als een resultaat van een gebrek aan evenwicht van de lichaamsenergie. Dit kan de gezondheid van één of meer orgaansystemen hinderen / belemmeren.

Wanneer er contact is met een allergeen, veroorzaakt dit een blokkade in de energie wegen, de zogenaamd meridianen. Met andere woorden, het ontwricht de normale doorstroming van energie door de elektrische circuits van het lichaam. Deze energieblokkade veroorzaakt een onderbreking in de communicatie via het zenuwstelsel tussen de hersenen en het lichaam. De blokkade is de eerste stap in een reeks van gebeurtenissen die zich tot een allergische reactie kunnen ontwikkelen.

 

Wat is een behandelingstechniek voor Eliminatie van Allergieën?

De behandelingstechniek wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde therapeut. De therapie bestaat uit een combinatie van diverse therapieën waarbij de energie terug in balans wordt gebracht, getest wordt en behandeld wordt. Denk hierbij aan acupunctuur/acupressuur, allopathie, chiropractie, voedings- en kinesiologische disciplines van de geneeskunde.

Door deze behandeling is er een grote kans dat allergieën en ziektes voortkomend uit allergieën, genezen kunnen worden. Duizenden patiënten zijn al behandeld met blijvende resultaten.

 

Terug in balans met Pain®Zap

Om het lichaam weer in een toestand van homeostatis (in balans) te brengen, wordt het zenuwstelsel terug in balans gebracht. De behandelingstechniek voor eliminatie van allergieën maakt hiervoor o.a. gebruik van de acupunctuur (of Pu-TENS) en acupressuur. Acupunctuur- en acupressuurpunten liggen op de energiewegen van het lichaam, de meridianen.

Onderstaand twee van de punten als voorbeeld

Acupunt 1.                         http://www.takecare.nl/product/painzap-durable/#punt1-4
Punt op rechter hand
Het acupunt ligt in de vork van het bot waar het bot van rechter duim en wijsvinger bij elkaar komen

Acupunt 8.                       http://www.takecare.nl/product/painzap-durable/#punt5-8
Punt op rechter elleboog
Het acupunt ligt in het kuiltje voor het knobbeltje van
de rechter elleboog aan de buitenzijde.

 

Naast de behandelingstechniek toegepast in de praktijk van de therapeut kan de patiënt ook thuis , op het werk of waar dan ook deze punten behandelen om de therapie te ondersteunen.

Dit kan met Pain®Zap en de pen wordt ingezet om onderbreking van de therapie te voorkomen. Dit verhoogd de uitkomst op een gunstig resultaat omdat de behandeling niet wordt onderbroken doordat een patiënt na een behandeling gedurende 24 uur niet in aanraking mag komen met de stof waarvoor hij/zij is behandeld. Door een aantal simpele handelingen te verrichten met Pain®Zap wordt een dergelijke onderbreking voorkomen.

Pain®Zap is een pen die kleine pulsjes afgeeft en daarmee de energie- en zenuwbanen stimuleert tot de aanzet van diverse processen in het lichaam, bijvoorbeeld pijnverlichting. Met Pain®Zap kunnen ook de meridianen behandeld worden die vallen op de geblokkeerde energiewegen van het lichaam. Het zenuwstelsel kan zo weer in balans worden gebracht. Uit ervaring blijkt Pain®Zap een goede ondersteuning te zijn ter voorkoming van onderbreking van bij allergiebehandeling in de thuis- of werksituatie en verbetering van de werking van de door de therapeut toegepaste behandeling voor eliminatie van allergieën.

Heeft u belangstelling uw allergie te overwinnen via de Allergie Eliminatie Techniek volg een van de onderstaande links:

http://www.praktijkapeldoorn.nl/

http://www.kinesioloog-praktijk.nl/

https://www.ayurveda-nederland.nl/

 

Op YouTube een voorbeeld hoe wordt vastgesteld voor welke stof u allergisch bent.

Ook wordt aangegeven dat na een behandeling een patiënt de stof moet waarvoor behandeld is moet vermijden

Een alternatief is pas Pain®Zap enkele keren toe gedurende deze 24 uur op specifieke door de therapeut aan te geven punten.